Werkplaats

Werkplaats voor cultureel ondernemerschap
Jonge Meesters Wilp heeft hart voor jonge talenten. Een loopbaan in de klassieke muziek is niet eenvoudig om te starten. Daarom bieden wij een zorgvuldig geselecteerde groep jonge musici naast een podium, een coaching-programma aan. Dit noemen wij onze Werkplaats. Deze talenten ontvangen 3 dagdelen professionele coaching in hun persoonlijke ontwikkeling om zo een fundament te leggen onder hun bedrijfsplan als cultureel ondernemer.
Na dit programma zullen de deelnemers zich bewust zijn van het nut en de noodzaak om het plan verder vorm te geven.

Foto: Peter Uijterwaal (GITP), Jan Cramer (JMW), Lidy Klein Holkenborg (JMW)

GITP
De Werkplaats wordt geleid door het GITP uit Nijmegen, een grote landelijke organisatie op het gebied van persoonlijke en groepsontwikkeling. Met deze professionele ondersteuning zijn wij bijzonder blij. Dit past ook in ons streven om een hoge kwaliteit te bieden.

“Inzicht bieden in talenten, ontwikkeling mogelijk maken van mensen en organisaties en het maatschappelijk engagement zit in de genen van GITP. Het resultaat is dat mensen sterker, bevlogen en geïnspireerd zijn en organisaties renderend, relevant en effectief. Die visie en dat maatschappelijk ondernemerschap ziet GITP bij uitstek terug bij de Jonge Meesters Wilp: het stimuleren, ondersteunen en presenteren van jong talent. Reden genoeg voor GITP om dit culturele initiatief te ondersteunen.
Want in persoonlijke ontwikkeling zit muziek.


Workshop PR & Marketing

Workshop presentatietechnieken

Ervaringen van vakgenoten
Remy van Kesteren, Karin Strobos en Thomas Beijer hebben hun medewerking verleend aan vorige edities van de Werkplaats. Deze musici hebben tijdens de bijeenkomsten hun ervaringen gedeeld met de deelnemende jonge musici.

Projectpartners
In het seizoen 2018-2019 werkt Jonge Meesters Wilp samen met het ArtEZ Conservatorium en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Deze projectpartners staan borg voor een interessante concertserie. Zij selecteren in hun eigen kweekvijvers – samen met JMW – kandidaten voor de concertserie en daarmee ook voor het Werkplaats-programma. In vorige edities hebben ook als partner opgetreden Prinses Christina Concours, Nederlands Blazers Ensemble en Britten Jeugd Strijkorkest.

Contact

Coaching

Wij coachen een geselecteerde groep talenten in cultureel ondernemerschap.

Op de werkvloer

Workshop met Remy van Kesteren

Tussen de lessen door

Presentatietechnieken

PR & Marketing

Met Lotte Pen

Aandacht voor Karin Strobos en Thomas Beijer

Stefan Groothuis deelt ervaringen