KunstZaken

Jonge talenten

Jonge Meesters Wilp heeft hart voor jonge talenten. Een loopbaan in de klassieke muziek is niet eenvoudig om te starten. Daarom bieden wij deze jonge musici niet alleen een podium, maar ook een coachingsprogramma aan: KunstZaken. De talenten ontvangen een aantal dagdelen professionele ondersteuning bij hun persoonlijke ontwikkeling om zo een fundament te leggen onder hun identiteit en bedrijfsplan als cultureel ondernemer. Na dit programma zijn de deelnemers zich nog meer bewust van nut en noodzaak om dit plan verder vorm te geven.

Intake

De specifieke wensen en behoeften van de deelnemers worden tijdens intakegesprekken geïnventariseerd. Onderwerpen die in het programma een plek krijgen zijn bijvoorbeeld: ‘Waar ga ik mij als musicus vooral op richten, welke keuzes maak ik daarin, wat past bij mij?’ Maar ook: ‘Hoe vertaal ik deze keuze naar de wijze waarop ik mijzelf presenteer, op het podium én op sociale media?’ Effectief samenwerken binnen een ensemble en omgaan met de druk die presteren op topniveau met zich meebrengt hebben in de afgelopen jaren ook aandacht gekregen.

Intake

coaching

Daarnaast wordt de expertise en ervaring van interessante sprekers ingezet. Zo heeft oud-topschaatser en olympisch kampioen Stefan Groothuis de deelnemers meegenomen in zijn route naar de top, heeft gelauwerd mezzosopraan Karin Strobos haar ervaring gedeeld en heeft Wonderfeel-directeur Georges Mutsaerts de musici laten proeven en ervaren hoe een programmeur keuzes maakt. KunstZaken is daarmee een podium dat tot denken aanzet, persoonlijke en professionele ontwikkeling stimuleert én inspiratie biedt.

Projectpartners

In het seizoen 2019-2020 werkt Jonge Meesters Wilp opnieuw samen met het ArtEZ Conservatorium en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Deze projectpartners staan borg voor een interessante concertserie. Zij selecteren in hun eigen kweekvijvers – samen met JMW – kandidaten voor de concertserie en daarmee ook voor het KunstZaken-programma. In vorige edities hebben ook als partner opgetreden Prinses Christina Concours, Nederlands Blazers Ensemble en Britten Jeugd Strijkorkest.

Intake