Terug

Dirk Overbeek met eigen ensemble

[08 aug 2018]

Accordeonist Dirk Overbeek lanceert zijn eigen ensemble Dirk Overbeek Trio + Strings. Hij heeft in juli jl. opnames gemaakt met het ensemble. Het bestaat uit Dirk Overbeek-accordeon, Elias Staszewski-contrabas, Melvin van Wilsem-drums, Susanna Höppener-violin, Jurgen Houwers-viola Job-Jurre Huiskamp-cello.

Dirk speelde in februari 2018 bij Jonge Meesters Wilp en was deelnemer aan de Werkplaats Cultureel Ondernemerschap. Het publiek in de Dorpskerk in Wilp was enthousiast over zijn optreden. Hij speelde ook samen met Maxime Snaterse werk van diverse componisten. Nu heeft hij een nieuw project met zijn ensemble.

In het ensemble zit nog een bekende van Jonge Meesters Wilp nl. cellist Job-Jurre Huiskamp. Hij speelde in het eerste seizoen van JMW met het Britten Jeugd Strijkorkest in Wilp en was tevens deelnemer aan de Werkplaats. Mooi hoe die jonge musici elkaar vinden en zich verder ontwikkelen.

Voor een voorproefje van de muziek van het Dirk Overbeek Trio + Strings klik hier. Zij spelen een eigen werk van Dirk getiteld ‘Over’.