Terug

Jonge meesters Jasmijn en Dirk

Jasmijn Oude Grotebevelsborg (piano)  won dit jaar de 1e prijs bij het Prinses Christina Concours Oost 2017. Eén van de prijzen bestond uit deelnemerschap aan Jonge Meesters Wilp: een optreden  en deelname aan de Werkplaats voor cultureel ondernemerschap. De jury roemde de jonge pianiste om haar bijzondere repertoirekeuze: complex werk van de Nederlandse componisten Willem Pijper (1894-1947) en Kees van Baaren (1906-1970). ,,Jasmijn toonde zich een vurig pleitbezorger van deze prachtige muziek en leverde met grote concentratie, overzicht en inlevingsvermogen een topprestatie.”

Vanwege persoonlijke omstandigheden heeft Jasmijn besloten om af te zien van haar deelname aan de Werkplaats en haar optreden met Dirk. Jasmijn wordt vervangen door Maxime Snaterse (zie nieuwsbericht).

Dirk Overbeek (accordeon) met wie zij op 18 februari 2018 een concert zal geven bij Jonge Meesters Wilp, won in 2016 de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours Oost. De jury: “Dirk is breed geïnteresseerd in verschillende muziekstijlen, en probeert zo het accordeon als een modern en veelzijdig instrument te promoten, dat niet alleen geschikt is voor
“hoempa-pa” muziek, maar ook voor jazz, klassieke- en moderne muziek. Dat is hoorbaar in zijn repertoire, wat klassieke werken van bijvoorbeeld Bach en Scarlatti bevat: moderne klassieke werken speciaal geschreven voor het accordeon van bijvoorbeeld Lundquist en Zolotarev, maar ook verschillende jazz standards, tango’s en andere wereldmuziek.”

[foto: Pieter Leeflang]