Terug

Wereldpremière bij JongeMeestersWilp

[26 maart 2018]

Op zondag 22 april a.s. vindt de wereldpremière plaats bij Jonge Meesters Wilp van ‘The Collectors’ van de Duitse componist Moritz Eggert.

Op naar de Dorpskerk in Wilp. Om 15:00 uur gaat het beginnen met Eke Simons-piano en Konstantyn Napolov-perscussie. Een geweldig evenement! Zij brengen voor het eerst het werk voor piano en slagwerk ‘The collectors’ ofwel de verzamelaars van de hedendaagse componist Moritz Eggert uit München.

Wie is Moritz Eggert?

Moritz Eggert, componist, pianist, dirigent, zanger en schrijver geboren in Heidelberg, Duitsland in 1965.

Hij begon zijn pianostudies in 1975 aan de Dr. Hoch’s Konservatorium  in Frankfurt. In 1986 verhuisde hij naar München om daar compositieleer te studeren. Daar woont hij nog steeds met zijn vrouw, schrijfster Andrea Heuser en twee kinderen.

Moritz is een zeer productief componist met 230 werken op zij naam. Hij schreef al 14 opera’s verschillende balletten, muziek voor het danstheater en filmmuziek Naast het componeren voor orkesten en grote ensembles heeft hij een warm hart voor kamermuziek.  Hij bereikte een miljoenenpubliek met zijn muziek voor de openingsceremonie van het WK Voetbal 2006.

Het werk van Eggert laat zich niet in een bepaalde genre of stijl vangen. Hij vindt kunst een uiting om ideologische of stilistische grenzen te overschrijden. Zijn muziek moet vertellen, fascineren en meeslepen. Met het oor èn het oog . Zijn muziek verenigt humor, virtuositeit, lichtvoetigheid en serieusheid.

In dit licht heeft hij ‘The Collectors’ geschreven. Eggert, een verzamelaar net als zijn vader en opa, weet als geen ander dat een verzameling groeit. Iedere keer wordt iets toegevoegd. Dat gebeurt ook in ‘ The Collectors’. Noot voor noot is dit bouwwerk opgebouwd tot een verrassende stuk met verrassende elementen en instrumenten. Omdat het nieuwe werk ook op CD zal worden gezet was de extra uitdaging dat het stuk akoestisch ook op zich moet kunnen staan. Eke Simons-piano en Konstantyn Napolov-slagwerk spelen zijn nieuwe werk voor het eerst publiekelijk in Wilp. Een bijzondere eer en een spannend moment voor componist, uitvoerenden en publiek!

Dus snel kaarten bestellen op de website of per e-mail reserveren jongemeesterswilp@gmail.com