Programma seizoen 2022 – 2023

  • 25 september 2022  Mare Kwartet
  • 19 maart 2023 Charlotte Spruit (viool) en Daniël Kramer (piano)
  • 23 april 2023   Duo Sempre Insieme, accordeon & zang
  • 11 juni 2023    Stefano Bruno, winnaar van het Nationaal Cello Concours 2022

Het Mare Kwartet is een klassiek strijkkwartet met Cecilia van Berkum (viool), Robin Veldman (viool), Emiel de Jongh Swemer (altviool) en Wilma de Bruijn (cello). Allen studeren zij voor hun master aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Sinds september 2021 vormen ze een strijkkwartet en al snel werden ze uitgenodigd voor masterclasses van o.a. Cuarteto Casals, Jacobien Rozemond en Olivier Patey. Daarnaast worden ze gecoacht door Janet Krause en Roger Regter. Al deze muzikale inbreng, in combinatie met hun eigen diverse kamermuziekverleden, zorgt ervoor dat dit kwartet een brede kijk heeft op strijkkwartetmuziek en met veel enthousiasme bouwt aan hun gemeenschappelijke toekomst. marequartet.com

 

Charlotte Spruit (2000) volgde haar eerste vioolles op vierjarige leeftijd bij Coosje Wijzenbeek. In 2008 werd ze aangenomen op de afdeling voor hoogbegaafden aan de Universiteit van Muziek in Amsterdam en vanaf 2017 studeert ze in Londen. Ze wordt begeleid door pianist Daniël Kramer.
Momenteel volgt Charlotte haar bachelor bij Ying Xue aan de Royal Academy of Music. Ze speelde masterclasses bij vele gerenommeerde musici, als Liza Ferschtman, Shunske Sato en Andreas Janke, en heeft kamermuziekwerken uitgevoerd op locaties als het Concertgebouw, het Kennedy Center in Washington DC en de Elbphilharmonie in Hamburg.

 

Duo Sempre Insieme is een jong, dynamisch duo bestaande uit sopraan Anneloes Kriek en accordeoniste Ilse Kok. Ze leerden elkaar kennen op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en besloten al snel hun krachten te bundelen. Anneloes (1999) studeert in de bachelor Klassiek Zang. Ze volgde daarnaast masterclasses bij o.a. sopraan Lenneke Ruiten en operaregisseur Corina van Eijk. Ilse (2000) studeert in de bachelor Klassiek Accordeon bij Stanislav Jusufovic. Ze heeft masterclasses gevolgd van accordeonisten als Vincent van Amsterdam en Ellen Zijm. De veelzijdigheid van de accordeon en de expressiviteit van de menselijke stem maken van dit duo een ijzersterke combinatie. Zij verkennen de wereld van de klassieke muziek, maar durven daar ook buiten te treden.

 

Stefano Bruno (2000) winnaar van Nationaal Cello Concours en recent van het Grachtenfestival in Amsterdam, een concours voor alle studenten van de Nederlandse conservatoria, als een van de twee spelers van het Italiaanse Greci-Bruno Duo. Stefano studeerde cello bij het Conservatorium van Foggia en studeerde cum laude af in 2018 bij Giuseppe Carabellese. Momenteel studeert hij aan de National Academy of Santa Cecilia in Rome bij Giovanni Sollima en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pieter Wispelwey.

 

De concerten beginnen om 15 uur. De deuren van de Dorpskerk gaan open om 14.30 uur.

De toegang per concert is € 17,50 inclusief consumptie, t/m 18 jaar gratis. U kunt kaarten reserveren door een mail te sturen naar info@jongemeesterswilp.nl.