Programma seizoen 2023 – 2024

  • 3 maart 2024  Florianne Remme (cello) & Jorian van Nee (piano)
  • 7 april 2024     Adam Akopian (piano) & Matvey Glukhovsky (piano)
  • 12 mei 2024     MICA Saxophone Quartet
  • 9 juni 2024      winnaar Oskar Back Prijs van het Nederlands Vioolconcours

 

Florianne Remme (2000, Zutphen) begon op achtjarige leeftijd met cello spelen. Ze studeerde aan de conservatoria van Groningen en Den Haag en studeert nu aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Zij ontving prijzen van o.a. het Prinses Christina Concours, Festival Verão Classico Lissabon en de Cello Biënnale.
Jorian van Nee (1999) studeert aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters. Hij begon met pianospelen toen hij negen jaar was. In 2013 won hij het Prinses Christina Concours en het Prinses Christina Compositie Concours. Hij was o.a. te zien in De Wereld Draait Door en Podium Witteman en te horen op Radio 4.

 

Adam Akopian (2009) begon met piano spelen toen hij zeven jaar was. In 2018 werd hij toegelaten tot de Sweelinck Academie, waar hij les krijgt van Frank Peters. Adam volgt masterclasses in binnen- en buitenland en geeft concerten op grote podia in Nederland. Hij was te horen op Radio 4 en bij Podium Witteman.
Matvey Glukhovsky (2003, Moskou) begon zijn muzikale opleiding op vijfjarige leeftijd en studeerde piano aan de Moscow Flier Music School. Tegenwoordig studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Pieters. Daarnaast geeft hij solorecitals en kamermuziekconcerten in heel Nederland.

 

Mica Saxophone Quartet bestaat uit Suzanne Boer, Silvan van den Boom, Tessa von Piekartz en Mirjam Kwebeman. Ze leerden elkaar kennen op ArtEZ in Zwolle. Het kwartet heeft veel verschillende werken in het repertoire, van de ritmische muziek van Paul Creston tot de post-minimalistische werken van Marc Mellits en klassieke werken voor saxofoonkwartet.

Winnaar Oskar Back Prijs 2024 Deze prijs is voor toptalent: violisten t/m 26 jaar die op het hoogste niveau willen uitvoeren. Deelnemers worden gemotiveerd topprestaties te leveren en door te stromen naar een vervolgstudie in het buitenland of deelname aan internationale concoursen.

 

U kunt kaarten reserveren door een mail te sturen naar info@jongemeesterswilp.nl.