Terug

Ardemus Saxophone Quartet


Warning: Use of undefined constant item - assumed 'item' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/jongemeesterswilp.nl/public_html/wp-content/themes/jongemeesters/includes/xml-importer.php on line 14

Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /home/customer/www/jongemeesterswilp.nl/public_html/wp-content/themes/jongemeesters/includes/xml-importer.php on line 20
Reserveer

Werkt de link om te reserveren niet? Klik dan hier

02.02.19

15:00 uur

15,00

Het Ardemus Saxophone Quartet heeft een zeer internationale bezetting. Het bestaat uit Lisa Wyss-sopraansaxofoon uit Zwitserland, Lovro Merčep-altsaxofoon uit Kroatië, Jenita Veurink-tenorsaxofoon uit Deventer en Yo-yo Su-baritonsaxofoon uit Australië.  Het kwartet werd opgericht in 2014 vanuit de saxofoonklas tijdens de Masteropleiding van het Conservatorium Amsterdam.
Het treedt op in binnen- en buitenland. Waren o.a. bij het Grachtenfestival, Wonderfeel, NJO Muziekzomer, speelden in het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ en bij de ‘Muziekfabriek’ van NPO 4. Het heeft diverse prijzen bij nationale en internationale concoursen gewonnen.

Het Ardemus Quartet, finalist van de prestigieuze Dutch Classical Talent Award 2017/18, werd gesmeed door de vurige passie voor kamermuziek (Ardemus: lat: wij branden). De vier jonge musici zijn naadloos verbonden en brengen een verfrissende muzikale ervaring. De jury van Dutch Classical Talent Award: “Het Ardemus Kwartet kenmerkt zich met hun aanstekelijke enthousiasme op het podium waardoor zij een zichtbare band met elkaar en met het publiek creëren. De jury waardeert de uitgebalanceerde groepsklank, het strakke en sublieme samenspel.”

Onlangs heeft het ensemble hun eerste CD opgenomen met de titel ‘Traces’. Deze CD komt in mei dit jaar uit.
De artistiek directeur van het Residentie Orkest: “Ardemus Saxofoon Kwartet is een ongelooflijk gedreven ensemble van topmusici. Naast hun technische capaciteiten, ben ik erg onder de indruk van de hoge mate van muzikaliteit, hun gevoel voor stijl en hun sterke aanwezigheid op het podium.”  Veel lof dus voor dit jonge kwartet.
Deze kwaliteiten werden ook gezien en gehoord door de Chinese componist Man-Ching Donald Yu (1980). Hij vertrouwt het viertal dan ook de wereldpremière van zijn nieuwe werk ‘Sensitivity’ toe. De jonge componist met al 200 werken op zijn naam, was enorm onder de indruk van de kwaliteiten van het ensemble. Yu liet zich voor dit werk inspireren door een viertal abstracte schilderijen onder de naam ‘Sensitivity’ van de Duitse schilder Heike Schmdit.

Jonge Meesters Wilp sprak met Man-Ching Donald Yu de componist van “Sensitivity’. Voor het interview met de Chinese componist: Klik hier.

Jonge Meesters sprak ook met Deventer saxofonist van het Ardemus Quartet Jenita Veurink. Voor het interview met Jenita: Klik hier.

Maak kennis met dit inspirerende ensemble. Klik hier.

Programma

 1. Claude Debussy (1862-1918): Reverie (arr. V. David)
 2. Alexander Glazunov (1865-1936): Saxophone Quartet Op. 109
 3. Béla Bartók (1881-1945): Romanian folk dances (arr. L. Mercep)
 4. Man-Ching Donald Yu (1980): Sensitivity (Worldpremiere)
 5. Michael Nyman (1944):
  • Here to there,
  • Lost and found,
  • Songs for Tony
 6. George Gershwin (1889-1937) : Three preludes (arr. W. Schlei)

 

Reserveer

Werkt de link om te reserveren niet? Klik dan hier